Onze werkwijze

01

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Kennis maken

Een kennismakingsgesprek is geheel vrijblijvend. Tijdens dit gesprek bespreken we alle aspecten die komen kijken bij het bouwen van een woning of ander type gebouw, zoals het budget, het programma van eisen, de gemeentelijke voorschriften, de locatie op de kavel en de gewenste sfeer. Soms maken we zelfs al een eerste handschets. Dit vormt de basis voor het maken van een compleet schetsontwerp.


Vraag nu een kennismakingsgesprek aan door te bellen naar een van de onderstaande nummers: 074 – 36 76 600 of 06 – 422 06 725. 

U kunt ons ook een bericht sturen via e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We kijken ernaar uit om uw bouwdromen te bespreken!

02

Van idee naar ontwerp

Bij het schetsontwerp vertalen we al uw ideeën naar tekeningen. We brengen alle aanzichten en plattegronden, evenals de oriëntatie op de kavel, nauwkeurig in beeld. Als onderdeel van het schetsontwerp voorzien we u ook van een 3D visualisatie, zodat u een helder beeld krijgt van het volume en de materialisering van het gebouw. Na uw goedkeuring sturen we het schetsontwerp naar de gemeente voor toetsing aan het bestemmingsplan en de welstand.

03

3D Visualisatie

Bij het ontwerpen is het waardevol om het ontwerp te vertalen naar een 3D visualisatie. Dit geeft u en andere geïnteresseerden een duidelijker inzicht in het ontwerp. Door de juiste materialen en kleuren te gebruiken, ontstaat er een realistisch beeld van de esthetische kwaliteit.

04

Bouwsystemen

Traditionele bouw is een methode die zich door de jaren heen heeft ontwikkeld en waarbij gebruik wordt gemaakt van lokale materialen zoals baksteen, dakpannen en hout.


Voor het binnenblad (binnenzijde) worden materialen zoals kalkzandsteen, SBS steen of cellenbeton gebruikt.


Vloeren zijn meestal van beton, zowel voor de begane grond als voor de verdieping. Deze worden geprefabriceerd in een fabriek en met een kraan op de dragende muren geplaatst. Ook de dakplaten worden geprefabriceerd en bestaan uit houten regels, isolatiemateriaal en latten voor de dakpannen. Deze worden met de kraan op hun plaats gelegd. Hierdoor is het traditionele stapelen grotendeels vervangen door de montage van prefab-elementen.


Rondom de dragende muren wordt een spouwmuur gemaakt met isolatie in de spouw, terwijl de buitenmuren vaak van gemetselde bakstenen zijn. 


Kozijnen worden nog vaak van hout of kunststof gemaakt en op de prefab daken komen keramische dakpannen. Traditionele bouw biedt goede warmte-isolatie, vocht- en tochtwering, en beperkte onderhoudskosten.

Houtskeletbouw (hsb) is een flexibele, droge en lichte bouwmethode die uitermate geschikt is voor prefabricage. De elementen worden zonder maatafwijkingen gemaakt, waardoor de aansluitingen nauwkeurig passend zijn. Het is een snelle bouwmethode met weinig inzet van materieel op de bouwplaats, waardoor het bijzonder geschikt is voor projecten met beperkte ruimte.

De ruwbouw kan na het plaatsen van de fundering in één dag wind- en waterdicht zijn. Door de droge bouwmethode is bouwvocht vrijwel afwezig en is het niet nodig de woning droog te stoken. Houtskeletbouw is energiezuinig, zowel tijdens de bouw als in het gebruik. Het gebruik van hout, een hernieuwbare grondstof, draagt bij aan de milieuvriendelijkheid. Het vuren dat voor de opbouw van de elementen wordt gebruikt, vereist geen verdere verduurzaming.

Lage-energiewoningen winnen steeds meer aan populariteit vanwege hun gezonde leef- en woonkwaliteit, maar ook vanwege het duurzame bouwconcept, het lage energieverbruik en de minimale verwarmingskosten.


Een lage-energiewoning wordt gedefinieerd als een woning met een verwarmingsbehoefte van 60 kWh/m²/jaar of minder. Dit hangt af van verschillende factoren, waaronder een goede oriëntatie van de woning, bij voorkeur noord-zuid georiënteerd. Een compact ontwerp en uitstekende isolatie van de buitenschil, samen met optimale luchtdichtheid, zijn essentieel.


Voor de toevoer van verse lucht is een ventilatiesysteem nodig, eventueel met warmteterugwinning. Als het gaat om verwarming, zijn zuinige oplossingen zoals een energiezuinige cv-ketel of een warmtepomp favoriet..

Een passiefhuis is een verbeterde versie van de lage-energiewoning. Het is een comfortabel en zeer energiezuinig huis, zowel in de zomer als in de winter. De warmteverliezen zijn zo minimaal dat er geen conventionele verwarming nodig is.

Zelfs in de zomer is er geen actief koelsysteem nodig om een aangenaam binnenklimaat te behouden. Het resultaat is een energieverbruik dat tot wel 75% lager ligt dan bij een traditionele nieuwbouwwoning die gebouwd is volgens de huidige standaarden. Daarnaast draagt u ook bij aan de bestrijding van de opwarming van de aarde.

Traditionele bouw is de bouwmethode die in de loop der jaren is ontwikkeld en waarbij gebruik gemaakt wordt van lokaal gangbare materialen. In ons land zijn dat baksteen, dakpannen en hout.


Voor het binnenblad (binnenzijde) wordt bijvoorbeeld kalkzandsteen, SBS steen of cellenbeton gebruikt.


Vloeren zijn bijna altijd van beton, zowel voor de begane grond als voor de verdieping. Ze worden in een fabriek geprefabriceerd en met een kraan op de dragende muren gelegd. De dakplaten worden eveneens geprefabriceerd en bestaan uit houten regels, isolatiemateriaal en latten voor de dakpannen. De platen worden met de kraan op hun plaats gelegd. Zo is het traditionele stapelen grotendeels vervangen door montage van prefab-elementen.


Rondom de dragende muren wordt een spouwmuur gemaakt met isolatie in de spouw en de buitenmuren zijn veelal van gemetselde bakstenen. Kozijnen worden nog vaak van hout of kunststof gemaakt en op de prefab daken komen keramische dakpannen. Er is een goede warmte-isolatie, een goede vocht- en tochtwering en de onderhoudskosten zijn beperkt.

Houtskeletbouw (hsb) is een flexibele, droge en lichte bouwmethode.


Houtskeletbouw uitermate geschikt voor prefabricage. De elementen worden gemaakt met zonder maatafwijkingen, waardoor de aansluitingen nauwkeurig passend zijn. Het is een snelle bouwmethode. De inzet van materieel op de bouwplaats is gering en daardoor is de methode bijzonder geschikt voor projecten met weinig ruimte.


De ruwbouw kan na het plaatsen van de fundering in één dag wind- en waterdicht zijn. Doordat het een droge bouwmethode betreft is bouwvocht vrijwel niet aanwezig en is het niet nodig de woning droog te stoken. Houtskeletbouw is energiezuinig, zowel tijdens de bouw als in het gebruik. De milieuvriendelijkheid wordt onder andere bepaald doordat hout een hernieuwbare grondstof is. Het voor de opbouw van de elementen gebruikte vuren behoeft geen verduurzaming.

Lage energiewoningen worden steeds populairder. Dit heeft niet enkel te maken met de gezonde leef- en woonkwaliteit van deze woningen, maar ook met het concept dat er aan vast hangt : duurzaam bouwen, laag energieverbruik, minimale verwarmingskosten, enz.


Een lage-energiewoning geldt vanaf een verwarmingsbehoefte van 60 kWh/m²/jaar. Dit hangt dan weer af van verschillende factoren: de woning moet goed georiënteerd zijn. Ideaal is een noord-zuid- oriëntatie. Verder is een compact ontwerp en extra aandacht nodig voor het isoleren van de buitenschil en de optimale luchtdichtheid. Voor de aanvoer van verse lucht is een ventilatiesysteem nodig, eventueel gekoppeld aan warmterecuperatie.


Wat de verwarming betreft, gaat de voorkeur naar zuinige oplossingen. Hierbij komt o.a. een energiezuinige cv-ketel of een warmtepomp in aanmerking.

Het passief huis is een optimalisering van de laag energiewoning. Het is een comfortabel en heel energiezuinig huis, zowel in de zomer als in de winter. De warmteverliezen zijn zo laag dat er geen conventionele verwarming nodig is.

 

Er is ook geen actief koelsysteem nodig om in de zomer van een aangenaam binnenklimaat te genieten. Het resultaat: uw energiegebruik is zomaar 75% lager dan bij een traditionele nieuwbouwwoning, gebouwd volgens de huidige standaard. Bovendien helpt u de opwarming van de aarde bestrijden.

05

Indieningsvereisten door ons geregeld

Voor het aanvragen van de Omgevingsvergunning zijn verschillende indieningsvereisten van toepassing, waaronder tekeningen, berekeningen en mogelijk ook onderzoeken zoals een archeologisch vooronderzoek en/of een asbestinventarisatierapport. Het is essentieel dat deze indieningsvereisten voldoen aan de geldende wet- en regelgeving.

Wij kunnen voor u zorgen voor de juiste indieningsvereisten en u zo veel mogelijk ontzorgen gedurende het proces van vergunningverlening.

06

Het huis is gereed

Dit is het prachtige eindresultaat.